HO Üdvözlünk a
Hungarian Nationals 2016 honlapján!
WCA
WCA WCA
           
Gyakran Ismételt Kérdések

1) Milyen időeredménnyel lehet/érdemes részt venni a versenyen?
Bárki, bármilyen időeredménnyel részt vehet a versenyen. Ha szereted a Rubik kockát és szívesen találkoznál olyanokkal, akiknek ugyanez a hobbijuk, akkor itt a helyed! :)

2) Hogyan tudok regisztrálni a versenyre?
A regisztrációról részletes leírást a Regisztráció fülön találsz.

3) Nem kaptam megerősítő e-mailt a regisztrációmról. Mit csináljak?
Megerősítő e-mailt a regisztráció beérkezésekor, illetve a regisztráció elfogadásakor küldünk. A beérkezésről szinte azonnal megkapod az e-mailt, viszont az elfogadásra (a regisztrációs díj befizetése után is) esetenként akár néhány napot is várni kell, mivel ez nem automatikusan, hanem kézzel történik. Kérünk várj türelmesen és amit tudunk érteítünk!

4) Regisztráltam, de nem látom a nevemet a listán. Mit csináljak?
A regisztrációk nem automatikusan jelennek meg a honlapon, hanem az egyik szervezőnek jóvá kell hagynia (miután a regisztrációs díj beérkezett). Ez akár néhány napot is igénybe vehet. Várj türelemmel!

5) Nem tudom a WCA ID-met. Ezt honnan lehet megtudni?
Ha versenyeztél már hivatalos versenyen, akkor ha a WCA oldalon beírod a keresőbe a nevedet, akkor a rendszer kiírja. (Ez egy 10 karakteres szöveg, ahol az első 4 karakter az első WCA versenyed éve, a második 4 karakter a vezetékneved első 4 betűje - ékezetek nélkül - az utolsó 2 karakter, pedig egy sorszám, amit a rendszer ad.)
Ha még nem voltál versenyen, akkor még nincs WCA ID-d, tehát nem szükséges a regisztrációdhoz.

6) Módosítani szeretném a regisztrációmat. Hogyan tudom?
Ha olyan módon szeretnéd módosítani a regisztrációdon, hogy az a regisztrációs díjat nem érinti, akkor írj egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com e-mail címre a változtatásokkal. (Erre is csak a regisztráció lezárásáig van lehetőséged.)

7) Mit kell tennem ha 1 nap helyett mégis inkább mind a 2 nap rész versenyezni szeretnék?
Ebben az esetben írj egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com e-mail címre a változtatásokkal és a korábbi befizetéshez hasonlóan juttasd el hozzánk a +1.000 Ft-ot. (Ugyanúgy szükség lesz minden adat megadására a tranzakciónál és erre is csak a regisztráció lezárásáig van lehetőséged.)

8) Mit kell tennem ha 2 nap helyett mégis inkább csak 1 nap versenyeznék?
Ebben az esetben írj egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com e-mail címre a változtatásokkal és viszautaljuk Neked a különbözet felét (500 Ft-ot) arra a bankszámlaszámra, amiről a regisztrációs díjadat kaptuk.(Erre 2016. március 15. 23:59 előtt van lehetőséged.)

9) Ha regisztráltam online, akkor a helyszínen már nem kell?
Ebben az esetben is kell a helyszínen regisztrálnotok. Ez annyit jelent, hogy:
- Aláírod a jelenléti ívet.
- Ha 18 éven aluli vagy, akkor elkérjük a Szülői beleegyezés-t.
- Ha ez az első versenyed, akkor elkérünk valamilyen fényképes igazolványt, amiről leellenőrizzük a nevedet és a születési dátumodat.
- Ha van bármilyen tartozásod korábbi versenyekről, akkor azt kiegyenlíted.

10) Mikorra kell mennem a versenyre?
Legalább az első versenyszámod előtt 20-30 perccel jelenj meg a helyszínen, mert a regisztráció igénybe vesz néhány percet. Illetve ha ez az első hivatalos versenyed vagy nem vagy biztos a szabályokban, akkor szombaton 14:00-ra, illetve vasárnap 8:40-re mindenképp érj a helyszínre, amikor röviden bemutatjuk Nektek a versenyzés menetét és összefoglaljuk a szabályokat. (Ez nem mentesít a WCA Szabályzat elolvasása alól.)

11) Ha szombaton nem versenyzek, akkor szombaton nem muszáj mennem a versenyre, ugye?
Ha szombaton nem versenyzel, akkor nem kell szombaton megjelenned, elég ha csak vasárnap jössz.

12) Ha csak varsárnap versenyzek, de szombaton is el szeretnék menni a versenyre, akkor 2 napra kell a regisztrációs dijat fizetnem?
Ha csak vasárnap versenyzel, akkor nem kell 2 napra kifizetned a regisztrációs díjat, azonban a szombati napra a helyszínen meg kell venned a nézői belépéshez szükséges karszalagot.

13) Ha csak varsárnap versenyzek, akkor szombaton azért még keverhetek/bíráskodhatok?
Ha csak vasárnap versenyzel, akkor szombaton csak nézőként veszel részt a versenyen, így aznap sem a bíráskodásban, sem a keverésben nem tudsz résztvenni.

14) Mit vigyek magammal a versenyre?
Ha ez az első versenyed, akkor valamilyen fényképes igazolványt (személyi, diák, útlevél), ha 18 év alatt vagy, akkor Szülői beleegyezés-t, illetve a játékokat, amikkel versenyezni szeretnél. (A versenyen mindenki a saját játékait használja, mi nem tudunk játékot biztosítani.)

15) Azt olvastam a WCA Szabályzatban, hogy aki épp nem versenyzik, annak kevernie/bíráskodnia kell.
Ez tényleg így van?

Igen. Minden versenyszám csoportokra van osztva, így amíg az egyik csoportban versenyeztek, addig a többi csoportban segítenetek kell keverni/bíráskodni.

16) Honnan fogom megtudni, hogy melyik csoportban fogok versenyezni?
A csoportbeosztást e-mailben fogjuk kiküldeni Nektek a versenyt megelőző héten.

17) Ha egy barátom játékával szeretnék versenyezni, akkor lehetséges, hogy másik csoportba legyünk beosztva? Ha ilyen kérésetek van, akkor írjatok egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com címre (április 8. előtt) és akkor ennek megfelelően fogjuk összeállítani a csoportbeosztást.

18) A nevezési díjat mikor kell befizetni?
A nevezési díjat online kell befizetni. Bővebb információt a Regisztráció fülön találsz.

19) Egy versenyzővel hány néző jöhet a versenyre?
Ez a szám nincs megszabva, azonban kérünk Titeket, hogy tartsátok szem előtt, hogy a terem kapacitásai végesek, így ha sok néző jön, akkor nem tudunk nekik ülőhelyet biztosítani.
(Ha időközben megváltozik, hogy hányan vagy kik jönnek veletek a versenyre, az nem probléma, nem kell pontosan tudnunk, elég ha közelítő számot tudunk.)

20) Hogy zajlik pontosan a versenyzés?
Mivel a korábbi évekhez képest jelentősebb nagyobb létszámú verseny lesz, így (a Hungarian Open 2015-höz hasonlóan) a korábban megszokott versenyzési menet is átalakul. Erről bővebben ITT olvashattok.

21) Lesznek nem hivatalos játékok? pl: Mosaic Building, Super Solve, Team Blind
Nem, ezekkel majd csak a Hungarian Open 2016-on találkozhattok. Az egyetlen nem hivatalos versenyszám a Szenior verseny lesz.

22) Kik lesznek díjazva a versenyen?
Minden versenyszámban az első 3 helyezett oklevelet és érmet kap, valamint díjazzuk a Szenior verseny legjobbjait.

23) Mindenképp meg kell várni az eredményhirdetést?
Nem. Aki befejezte a versenyzést, az nyugodtan hazamehet és nem kell végig maradnia.

24) Lesz közös szállásfoglalás a versenyre?
Nincs közös szállásfoglalás, a booking.com oldalt tudjuk ajánlani szálláskereséshez.

25) A 200 fős limit külön vonatkozik az egyes versenyszámokra?
Nem, a 200 fős limit a versenyre regisztrált versenyzők számára összességében vonatkozik.
Pl. Ha 200-an regisztráltak a versenyre, de 2x2x2-es versenyszámra csak 190-en, akkor sem tudunk több regisztrációt elfogadni 2x2x2-ből sem és már csak a 3x3x3-as versenyszámra lehet nevezni. - 250 főig

26) Mennyi időbe telik, amíg elfogadják a regisztrációmat?
Ha a banki utalás lehetőséget választod, akkor munkaidőben 4 órán belül megtörténik a tényleges utalás, így előreláthatólag 1-2 munkanapon belül jóváhagyjuk a regisztrációdat. Amennyiben a kártyás fizetés lehetőségét választod, ennek átfutási ideje 4-5 nap, így akár 1 hét is eltelhet mire el tudjuk fogadni a regisztrációdat. Ha a kevésbé javasolt személyes fizetés lehetőséget választod, akkor szintén akár 4-5 munkanapig is elhúzódhat mire tudomásunkra jut a befizetés és szintén néhány nap, mire el is tudjuk fogadni.

27) Miért a banki utalás a javasolt fizetési forma?
Mivel a banki utalás a leggyorsabb lehetőség, ami 4 órán belül megérkezik a számlaszámra, így ezzel tudtok a leghatékonyabban regisztrálni. A tavalyi évben 1 héten belül beteltek azok a helyek, akik minden versenyszámból indulhatnak, így akár a kártyás fizetéssel akár személyes befizetéssel könnyedén lemaradhattok ezekről a helyekről. (A regisztrációk elfogadása annak a sorrendjáben történik, amikor mind a tejes WCA regisztráció, mind pedig a befizetés beérkezése megtörtént.)

28) A jegyemet hogyan fogom megkapni? Át kell vennem személyesen a RubikShop átvevőhelyén?
Természetesen nem kell átvenned az átveveőhelyen a jegyedet. (Erre a személyes fizetésnél sincs lehetőség.) A jegyedet a helyszíni regisztráció alkalmával fogod megkapni.

29) A szüleim/ismerőseim is jönnének nézőként a versenyre. Nekik hol lehet jegyet venni?
A nézői jegyeket nem lehet elővételben megvenni, erre majd csak a helyszínen lesz lehetőség.