HO Üdvözlünk a
Hungarian Nationals 2017 honlapján!
WCA
WCA WCA
           
Cubecomps Email Facebook Facebook


Gyakran Ismételt Kérdések

1) Milyen időeredménnyel lehet/érdemes részt venni a versenyen?
Bárki, bármilyen időeredménnyel részt vehet a versenyen. Ha szereted a Rubik kockát és szívesen találkoznál olyanokkal, akiknek ugyanez a hobbijuk, akkor itt a helyed! :)

2) Hogyan tudok regisztrálni a versenyre?
A regisztrációról részletes leírást a Regisztráció fülön találsz.

3) Nem kaptam megerősítő e-mailt a regisztrációmról. Mit csináljak?
Megerősítő e-mailt a regisztráció beérkezésekor, illetve a regisztráció elfogadásakor küldünk. A beérkezésről szinte azonnal megkapod az e-mailt, viszont az elfogadásra (a regisztrációs díj befizetése után is) néhány napot várni kell, mivel ez nem automatikusan, hanem kézzel történik. Kérünk várj türelmesen és amit tudunk értesítünk!

4) Regisztráltam, de nem látom a nevemet a listán. Mit csináljak?
A regisztrációk nem automatikusan jelennek meg a honlapon, hanem az egyik szervezőnek jóvá kell hagynia (miután a regisztrációs díj beérkezett). Ez akár néhány napot is igénybe vehet. Várj türelemmel!

5) Nem tudom a WCA ID-met. Ezt honnan lehet megtudni?
Ha versenyeztél már hivatalos versenyen, akkor ha a WCA oldalon beírod a keresőbe a nevedet, akkor a rendszer kiírja. (Ez egy 10 karakteres szöveg, ahol az első 4 karakter az első WCA versenyed éve, a második 4 karakter a vezetékneved első 4 betűje - ékezetek nélkül - az utolsó 2 karakter, pedig egy sorszám, amit a rendszer ad.)
Ha még nem voltál versenyen, akkor még nincs WCA ID-d, tehát nem szükséges a regisztrációdhoz.

6) Módosítani szeretném a regisztrációmat. Hogyan tudom?
Ha olyan módon szeretnéd módosítani a regisztrációdon, hogy az a regisztrációs díjat nem érinti, akkor írj egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com e-mail címre a változtatásokkal. (Erre is csak a regisztráció lezárásáig van lehetőséged.)

7) Mit kell tennem ha 1 nap helyett mégis inkább mind a 2 nap rész versenyezni szeretnék?
Ebben az esetben írj egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com e-mail címre a változtatásokkal és a korábbi befizetéshez hasonlóan fizesd be a regisztrációs díjat az extra napra. (Ugyanúgy szükség lesz minden adat megadására a tranzakciónál és erre is csak a regisztráció lezárásáig van lehetőséged.)

8) Mit kell tennem ha 2 nap helyett mégis inkább csak 1 nap versenyeznék?
Ebben az esetben írj egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com e-mail címre a változtatásokkal és viszautaljuk Neked a különbözet felét arra a bankszámlaszámra, amiről a regisztrációs díjadat kaptuk.(Erre 2017. február 24. 16:00 előtt van lehetőséged.)

9) Ha regisztráltam online, akkor a helyszínen már nem kell?
Ebben az esetben is kell a helyszínen regisztrálnotok. Ez annyit jelent, hogy:
- Aláírod a jelenléti ívet.
- Ha 18 éven aluli vagy, akkor elkérjük a Szülői beleegyezés-t.
- Ha ez az első versenyed, akkor elkérünk valamilyen fényképes igazolványt, amiről leellenőrizzük a nevedet és a születési dátumodat.
- Ha van bármilyen tartozásod korábbi versenyekről, akkor azt kiegyenlíted.

10) Mikorra kell mennem a versenyre?
Legalább az első versenyszámod előtt 20-30 perccel jelenj meg a helyszínen, mert a regisztráció igénybe vesz néhány percet. Illetve ha ez az első hivatalos versenyed vagy nem vagy biztos a szabályokban, akkor az első versenynapodon a versenyzési útmutató előtt mindenképp érj a helyszínre, mivel ekkor röviden bemutatjuk Nektek a versenyzés menetét és összefoglaljuk a szabályokat. (Ez nem mentesít a WCA Szabályzat elolvasása alól.)

11) Ha szombaton nem versenyzek, akkor szombaton nem muszáj mennem a versenyre, ugye?
Ha szombaton nem versenyzel, akkor nem kell szombaton megjelenned, elég ha csak vasárnap jössz.

12) Ha csak varsárnap versenyzek, de szombaton is el szeretnék menni a versenyre, akkor 2 napra kell a regisztrációs dijat fizetnem?
Ha csak vasárnap versenyzel, akkor nem kell 2 napra kifizetned a regisztrációs díjat, azonban a szombati napra a helyszínen meg kell venned a nézői belépéshez szükséges karszalagot.

13) Ha csak varsárnap versenyzek, akkor szombaton azért még keverhetek/bíráskodhatok?
Ha csak vasárnap versenyzel, akkor szombaton csak nézőként veszel részt a versenyen, így aznap sem a bíráskodásban, sem a keverésben nem tudsz résztvenni.

14) Mit vigyek magammal a versenyre?
Ha ez az első versenyed, akkor valamilyen fényképes igazolványt (személyi, diák, útlevél), ha 18 év alatt vagy, akkor Szülői beleegyezés-t, illetve a játékokat, amikkel versenyezni szeretnél. (A versenyen mindenki a saját játékait használja, mi nem tudunk játékot biztosítani.)

15) Azt olvastam a WCA Szabályzatban, hogy aki épp nem versenyzik, annak kevernie/bíráskodnia kell.
Ez tényleg így van?

Igen. Minden versenyszám csoportokra van osztva, így amíg az egyik csoportban versenyeztek, addig a többi csoportban segítenetek kell keverni/bíráskodni.

16) Honnan fogom megtudni, hogy melyik csoportban fogok versenyezni?
A csoportbeosztást e-mailben fogjuk kiküldeni Nektek a versenyt megelőző héten.

17) Ha egy barátom játékával szeretnék versenyezni, akkor lehetséges, hogy másik csoportba legyünk beosztva? Ha ilyen kérésetek van, akkor írjatok egy e-mailt a hungarianopen.info@gmail.com címre (március 10. előtt) és akkor ennek megfelelően fogjuk összeállítani a csoportbeosztást. (Amennyiben lehetséges, nem tartja vissza a verseny menetét és nem jelent problémát a szervezés szempontjából.)

18) A nevezési díjat mikor kell befizetni?
A nevezési díjat online kell befizetni. Bővebb információt a Regisztráció fülön találsz.

19) Egy versenyzővel hány néző jöhet a versenyre?
Ez a szám a szombati versenynapra, illetve vasárnap délutánra nincs korlátozva, viszont vasárnap délelőtt minden versenyzővel maximum 1 vendég tartózkodhat a teremben. Erről bővebben a 30)-as pontban olvashattok.

20) Hogy zajlik pontosan a versenyzés?
Mivel a korábbi évekhez képest jelentősebb nagyobb létszámú verseny lesz, így (a Hungarian Open 2015-höz és 2016-hoz hasonlóan) a korábban megszokott versenyzési menet is átalakul. Erről bővebben ITT olvashattok.

21) Lesznek nem hivatalos játékok? pl: Mosaic Building, Super Solve, Team Blind
Nem, ezekkel majd csak a Hungarian Open 2017-en találkozhattok.

22) Kik lesznek díjazva a versenyen?
Minden versenyszámban az első 3 helyezett (nemzetközileg) oklevelet és érmet kap.

23) Mindenképp meg kell várni az eredményhirdetést?
Nem. Aki befejezte a versenyzést, az nyugodtan hazamehet és nem kell végig maradnia.

24) Lesz közös szállásfoglalás a versenyre?
Nincs közös szállásfoglalás, a booking.com oldalt tudjuk ajánlani szálláskereséshez.

25) A 170 fős limit külön vonatkozik az egyes versenyszámokra?
Nem, a 170 fős limit a versenyre regisztrált versenyzők számára összességében vonatkozik.
Pl. Ha 170-an regisztráltak a versenyre, de 2x2x2-es versenyszámra csak 150-en, akkor sem tudunk több regisztrációt elfogadni 2x2x2-ből sem.

26) Mennyi időbe telik, amíg elfogadják a regisztrációmat?
Minden héten csütörtökön kapunk a RubikShoptól listát az addig beérkezett befizetésekről és aznap tudjuk mi is frissíteni a listánkat. Viszont ha azon a héten nem érkezik meg a RubikShop számlájára a befizetés, akkor csak a következő héten fogjuk tudni elfogadni a regisztrációdat. A személyes befizetésről értelemszerűen azonnal értesülnek a RubikShop-osok, a banki átutalás átfutási ideje 1-2 munkanap maximum, a kártyás fizetés beérkezése azonban 4-5 munkanapot is igénybe vehet.

27) Miért a banki utalás és a személyes befizetés a javasolt fizetési forma?
Mivel a ezek a leggyorsabb lehetőségek, így ezzel tudtok a leghatékonyabban regisztrálni. (A regisztrációk elfogadása annak a sorrendjében történik, amikor mind a tejes WCA regisztráció, mind pedig a befizetés beérkezése megtörtént.)

28) A jegyemet hogyan fogom megkapni? Át kell vennem személyesen a RubikShop átvevőhelyén?
Természetesen nem kell átvenned az átvevőhelyen a jegyedet. (Erre a személyes fizetésnél sincs lehetőség.) A jegyedet a helyszíni regisztráció alkalmával fogod megkapni.

29) A szüleim/ismerőseim is jönnének nézőként a versenyre. Nekik hol lehet jegyet venni?
A nézői jegyeket nem lehet elővételben megvenni, erre majd csak a helyszínen lesz lehetőség.

30) Vasárnap délelőtt tényleg csak 1 vendég jöhet be velem? Milyen szabályok vonatkoznak erre?
 • Vasárnap az ebédszünetet megelőző időszakban (8:20-12:50) minden versenyzővel maximum 1 vendég tartózkodhat a helyszínen.
 • Az egy vendégnek a nevét, aki vasárnap délelőtt a helyszínre jön, a WCA regisztráció során a "Comment" mezőben kell megadni.
 • A vasárnap egész napos (délelőtt+délután) nézői jegy ára: 1.000 Ft. (Szombat: 500 Ft, Varásnap - csak délután: 500 Ft)
 • A vasárnap délelőtt belépésre jogosult nézők névre szóló belépőt kapnak, így az másra nem átruházható.
 • A versenyzők a vasárnap délelőtti vendégeik nevét 2017. március 10. 16:00-ig módosíthatják a hungarianopen.info@gmail.com e-mail címen.
 • Ha egy versenyző több néző nevét is megadja, úgy automatikusan csak az első nevet vesszük figyelembe.
 • A szombaton illetve csak vasárnap délután érkező nézők nevének megadására nincs szükség!
 • Mivel a vasárnapi délelőtti nézők névre szóló belépőt kapnak, így amennyiben 2017. március 10. 16:00-kor szerepel néző a nevetek mellett, de nem jelenik meg a versenyen, úgy az ő belépődíját Nektek kell megfizetni a helyszínen. (Ha sem a néző, sem ti nem jelentek meg a versenyen, akkor ezt a következő általunk szervezett versenyen kell megtenned.)

 • Erre a szabályra a versenyzők kényelmények biztosítása érdekében van szükség. Az előző években annyi néző érkezett a terembe, hogy voltak versenyzők, akik leülni sem tudtak.
  A megértést és az együttműködést előre is köszönjük!